LANGVELLAS Engelske Settere og litt til....

Her var svarten sjøl

23. september 2019

Langvellas Vilje (9,5) har vært på jakt langt nord, sammen med eier Sverre Smedberg. Hun fungerer fint ennå 🙂

19. september 2019

Jaktet i Oppdalsfjellet...som alltid, og vi hadde MYE vær! Vi var heldige og fikk utnyttet dagene etter værmeldingen, som for en gangs skyld virkelig slo til! To grytidlige morgener og flotte halve dager, før vinden og nedbøren kom for fullt. En ettermiddag - og det var det. DA kom Kong Vinter, og vi måtte ta hjulene fatt og komme oss ned av fjellet! Litt amputert, men vi hadde en fin jakt, og Lenny er en god jakthund som holder ut!! Sterk som "en bjønn". 

Vi kommer sterkere igjen! 

23. august 2019

Moro å ha filmet fuglearbeid når alt er på stell 🙂

sjekk link Lenny og rypekullet

20.mars 2019

...og hele 9 år siden valpekullet med Inka og Tico. Fått bilde av både Pellina og Vilje. Begge to er staselige, litt eldre, men spreke hunder! 

Vilje i sitt rette element.

 

5.november 2018

Hobby på gang! Holder mye på med leiring og forming om dagen. Sjekk Til salgs 😉

 

 

5. oktober 2018

Besøk hos Cecilie og Bernt 

Vi har vært en tur i Trøndelagen og gått i eventyrlig terreng, hos vårt nye bekjentskap.  Det var utrolig koselig, og vi fikk oppleve både kullsøster Luna og halvbror Svartånas Ricco i felten.  Mange likhetstrekk i personlighet på disse tre!  Det var en sann berikelse å oppleve dette terrenget, og se hunder som mestret både storfugl, orrfugl og rype.  Lenny fortsetter å vise oss at tanken på et valpekull ikke er en dum ide.  

Vi tar gjerne turen igjen!

 

 

Oktober 2018

Valpeplaner 

Se nytt avsnitt Valpeplaner 2019

 

 Høsten 2018 

Jaktet i Oppdal i år. Lenny har hatt en dårlig grunntrening, så forhåpningene til jakta var ikke på topp. Det viste seg at det lille hun har vært i fjellet i høst, med trening i Jotunheimen og i skogen her hjemme, hadde hjulpet litt på formen hennes. Vi sitter igjen med en positiv opplevelse, og inntrykk av en arbeidssom frøken, som vi har sett i mange fine situasjoner i fjellet. Hun er sterk, gjør noe og vil noe hele tiden og holdt lange dager. Ikke bare-bare å være den eneste hunden med to ivrige jegere bak....

Har lagt til en ny side Om Lenny  ....trykk for å se bilder 🙂

 

"Rypejentenes" lavlandskonkurranse 2017 

Lenny og Astrid deltok på et uhøytidelig mesterskap på stubben i Skogbygda i Oktober. 

Vi har vært avgårde en gang før i høst for at hun skulle få vite hva hun skulle gjøre på dette jordet - finne fugler. Dette fant hun ut ganske raskt, så da vi troppet opp lørdag morgen for å trene til konkurranse på søndag - var hun ganske skjerpet på oppgaven.  

Søndagen startet med tåke og fuktig vær, ikke lette forhold. Utover dagen ble det bedre, og hun gikk godt. Viste seg lettført og med full energi! Finaleplass fikk hun også, og formen ble bare bedre og bedre. Endte siste slipp opp i en flott stand på to fasaner. Og med alle fire beina stående i ro da fasanene fløy, ledet hun. Det holdt inn til slutt og for første gang på en pall :) En fantastisk fin premie fikk hun også - en rype i metall. 

 

 

Jakt 2017 i Oppdalsfjellet

 

Vi hadde 4 fine dager i Oppdalsfjellene. Lenny viser seg som en dugandes jakthund. Rimelig godt fornøyd med henne. 

 

 

Jakt 2016 - på Senja

 

Lenny fikk sin debut på rypejakt langt nord i landet. Det var periodevis veldig bra med fugl, så vi oppnådde det som var hensikten med å dra såpass langt. Hun ble godt eksponert for arten, og hun ble fuglehund i løpet av fire dager. 

 

 

 

Lenny i stilfull stand

9.april 2014

Vettalias Birdie ble veldig syk med livmorbetennelse i går, og mistet nesten melken. Valpene trengte raskt en amme og Edle annonserte på Facebook om at de trenge hjelp. De fikk napp i en Gordonsetter tispe fra Lier.

Les hva Edle skrev i dag på Facebook :

Tusen takk for hjelp og støtte da ES Birdie fikk livmorbetennelse i går med 2døgn gamle valper og melken nesten forsvant. Jeg er imponert over GS Mai som vi fant via FB og som stepper inn i en fremmed familie og trår til! Også er jeg imponert over valpemor som i dag har kommet seg masse, kom uventet inn til valpene, fant en fremmed tispe der og syntes det var greit!

Dette er bevitner rett og slett om et fantastisk gemytt, akkurat slik vi vil ha hundene våre!

Se link 2.ledd-Vett. Birdie

 

Brødrene Brothers - Sønnene til Bjørklunds P'Chott har mange likheter :-)

1. November 2013

Disse halvbrødrene er unektelig ganske like 🙂

Zofus
Chasse
Med vennlig hilsen
Astrid Brun Haugen/Morten Berg

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Berit | Svar 13.03.2013 13.38

Det har vært en stor fornøyelse å få bli kjent med Kjapp, han var helt unik. Vi koste oss med ham. Takk for tilliten ved at han fikk være hos oss.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

07.09 | 23:53

Vi fikk Tress av Einar i 2012, da pensjonert som jakthund. Er nå 12 år, en utrolig snill og tålmodig type, utrolig leken, sprek og glad! Lever det gode liv!

...
13.08 | 13:54

Hei. Sjekk finn kode 115245683 Der finner du tipp tipp Brun for salg! Mvh morten nyberg

...
28.03 | 15:29

Hei Astrid, Nå sitter kusine Trine og jeg og leser slekshistorien vår - kjempehyggelig!! og vi fant Soltikoff! reglen sendes på mail,
Du er topp!

...
28.05 | 18:56

Veldig spennende familie, og fikk lyst å lese ODA av Kjetil Bjørnstad. Beundrer Per Lassons fantastiske verk Crescendo - der mistet vi en fantastisk komponist

...
Du liker denne siden