LANGVELLAS Engelske Settere og litt til....

Her var svarten sjøl
Lenny - 9 mnd

5. oktober 2018 - Besøk hos Cecilie og Bernt

Vi har vært en tur i Trøndelagen og gått i eventyrlig terreng, hos vårt nye bekjentskap.  Det var utrolig koselig, og vi fikk oppleve både kullsøster Luna og halvbror Svartånas Ricco i felten.  Mange likhetstrekk i personlighet på disse tre!  Det var en sann berikelse å oppleve dette terrenget, og se hunder som mestret både storfugl, orrfugl og rype.  Lenny fortsetter å vise oss at tanken på et valpekull ikke er en dum ide. 

Vi tar gjerne turen igjen!

Oktober 2018 - Valpeplaner

Se nytt avsnitt Valpeplaner 2019

Høsten 2018

Jaktet i Oppdal i år. Lenny har hatt en dårlig grunntrening, så forhåpningene til jakta var ikke på topp. Det viste seg at det lille hun har vært i fjellet i høst, med trening i Jotunheimen og i skogen her hjemme, hadde hjulpet litt på formen hennes. Vi sitter igjen med en positiv opplevelse, og inntrykk av en arbeidssom frøken, som vi har sett i mange fine situasjoner i fjellet. Hun er sterk, gjør noe og vil noe hele tiden og holdt lange dager. Ikke bare-bare å være den eneste hunden med to ivrige jegere bak....

Har lagt til en ny side Om Lenny  ....trykk for å se bilder Smiler

Rypejentenes lavlandskonkurranse 2017

Lenny og Astrid deltok på et uhøytidelig mesterskap på stubben i Skogbygda i Oktober.

Vi har vært avgårde en gang før i høst for at hun skulle få vite hva hun skulle gjøre på dette jordet - finne fugler. Dette fant hun ut ganske raskt, så da vi troppet opp lørdag morgen for å trene til konkurranse på søndag - var hun ganske skjerpet på oppgaven. 

Søndagen startet med tåke og fuktig vær, ikke lette forhold. Utover dagen ble det bedre, og hun gikk godt. Viste seg lettført og med full energi! Finaleplass fikk hun også, og formen ble bare bedre og bedre. Endte siste slipp opp i en flott stand på to fasaner. Og med alle fire beina stående i ro da fasanene fløy, ledet hun. Det holdt inn til slutt og for første gang på en pall :) En fantastisk fin premie fikk hun også - en rype i metall. 

Jakt 2017 i Oppdalsfjellet

Vi hadde 4 fine dager i Oppdalsfjellene. Lenny viser seg som en dugandes jakthund. Rimelig godt fornøyd med henne. 

Jakt 2016 - på Senja

Lenny fikk sin debut på rypejakt langt nord i landet. Det var periodevis veldig bra med fugl, så vi oppnådde det som var hensikten med å dra såpass langt. Hun ble godt eksponert for arten, og hun ble fuglehund i løpet av fire dager. 

 

Påsken 2016 tilbragte vi i Sømådalen i campingvogna vår. Litt rart å ikke ha med Chott.....

Vi hadde mange fine dager i fjellet, på godt føre og ganske bra med ryper. Lenny hadde mange fine situasjoner...og noen ikke så fine Blinker. Vi har en jobb å gjøre her hjemme, for å si det sånn.

Været var jevnt ganske grått, men skiføret var fantastisk. Vi gikk overalt, dog datt Lenny gjennom litt innimellom, men det taklet hun fint. Vi så også at hun kunne jakte med makker. Sao (til Øyvind og Monica) og hun hadde flere slipp sammen uten at det bød på noen problemer. De er jo unghunder! 

Spennende tider i møte!

Lenny i stilfull stand

30. oktober 2015

Ryper på stein og rot til salgs. Bestilling av hund på rot tas i mot :-)

Til salgs

18. oktober 2015

Enda lengre siden sist :-) 

Ny hund siden sist, les om henne på ny side Våre hunder og Lenny.

Vi har hatt en fantastisk høst med mye bra vær og mange fine fjellturer. Ingen jakt i Oppdal i år, den ble stengt. Kameraet har tatt over for skarpt i år. Vi kommer sterkere tilbake til neste år!

 

 

Vår residens i Sømådalen, hvor vi har vært mye i høst.

25.april 2015

Lenge siden noen oppdateringer nå - så det er ekstra moro å legge inn den første på lenge med litt skryt av Ryghåsens Ronja (Bjørklunds P'Chott og Galloks Sara) .

Ronja har til nå fått tre premier på jaktprøve, og den tredje fikk hun i dag på Dundret i Gællivare - 1.UK med HP! Fra før har hun en 3. fra i høst og en 2. fra i vinter. 

Ronja er en høyt elsket liten frøken, som jeg får følge med på hele tiden, via Instagram og FaceBook. Koselig å få være med henne "hele tiden". Takk Maria Smiler 

Se link Galloks Sara 

Har også oppdatert litt på siden over hobbyvirksomheten min.

se link Til salgs under "Hunde-og ryperøtter"

 

Ronja med sine kompiser

26. november 2014

Flere hunder og ryper på stubber er ferdige og levert Smiler

se link "Hunde/Ryperøtter"

Jeg rekker å lage noen få til før jul, så det er bare å gi beskjed så fort som mulig.

 

 

19.november 2014

Dagene går med til modellering, får noen bestillinger når det nærmer seg jul. Det er fint å kunne gi bort noe utenom det vanlige til de som har alt! Den perfekte presangen til hytte-eieren Kul

Se siden min, Hunde/Ryperøtter og "Til Salgs"

 

 

18.oktober 2014

En sorgens dag - vår kjære, lille Zofus måtte avlives i dag.

Etter et langt døgn, hvor vi var ut og inn av veterinærkontoret for å finne ut av hva som feilte han, fant vi ut at tarmsystemet hans hadde kollapset. Det var ingenting å få gjort, så han sovnet inn på operasjonsbordet.

Mange brikker falt på plass. Han har ikke hatt det godt den siste tiden! Nå har han fått slippe smerter og rastløshet, og vi har mistet en fantastisk god venn og gledesspreder Knuser hjerte Verden er urettferdig!!

Ryghåsens Zofus

09.oktober 2014

Har lagt inn noen bilder på Zofus sitt fotoalbum og Galloks Sara-avkom.

Scroll helt ned, så finner du dem.

I tillegg har jeg oppdatert Hverdagen 2014.

09. oktober 2014

Nå er det skutt de første rypene for Ryghåsens Ronja også. Hun apporterte helt naturlig, som en selvfølgelighet. Og jaggu så kom hun med en skadeskutt etter 10 minutter også. En som en av de andre hundene hadde hatt. Tårer i øynene kan man få av sånt :-)

se link Galloks Sara-avkom

21. september 2014

Hjemme igjen fra jakt. Laget nytt fotoalbum Jakt 2014-Oppdal

 

9. juli 2014

Flere bilder av P.Chott/Sara-avkom.

Jeg setter stor pris på å få tilsendt bilder av avkom/etterkommere fra våre hunder!

Takk Per Helgesen for fine bilder av Ryghåsens Vinnie - han ser skikkelig gossin ut Kul

se link Galloks Sara-avkom

7. juli 2014

Hektisk stubbeperiode....Nå har jeg full oversikt over hva som er igjen, og hva jeg må finne av nytt materiale i sommer og høst på mine fjellturer Vinker

Garasjen er et fint sted å stå når det er et ti-talls stubber som skal bli ferdige på en gang.  For dem som vil ha en spesiell presang å gi bort - ta kontakt, så ser jeg hva jeg får til!

Se link Astrids 2.hobby

7. juli 2014

Hektisk stubbeperiode....Nå har jeg full oversikt over hva som er igjen, og hva jeg må finne av nytt materiale i sommer og høst på mine fjellturer Vinker

Garasjen er et fint sted å stå når det er et ti-talls stubber som skal bli ferdige på en gang.  For dem som vil ha en spesiell presang å gi bort - ta kontakt, så ser jeg hva jeg får til!

Se link Astrids 2.hobby

29. juni 2014

Zofus har fått nytt fotoalbum - Zofus sitt fotoalbum

Video av hans første søkapport - Første søkapporten

29. juni 2014

Bilder av Ryghåsens Ask (10 mnd) fikk jeg i dag - han har vokst seg fin! Takk for bildene Jonas!

Og så stjal jeg et par bilder fra FB siden til Maria i Gállivarre av hans søster Ryghåsens Ronja. Tatt i helgen, så også hun 10 mnd Kul

se Galloks Sara-avkom

 

11. Mai 2014

Nå er valpene etter Vattalias Birdie og Sørbølfjellets Zisou blitt 5 uker allerede, og har klart seg fint gjennom den traumatiske starten de hadde på livet. De har hatt forskjellige ammer etterhvert som Birdie har kommet seg gjennom både jur og livmorbetennelser. De er tykke og gode og veldig godt preget på store og små mennesker Kul

Det er to hannvalper ledige, og ikke nøl med å ringe Edle eller Fredrik om du er på utkikk etter en Engelsk Setter med gode aner og fantastisk gemytt.

Les mer på linken 2.ledd-Vett. Birdie

11.april 2014

Se Zofus (7 mnd) apporterer - apportbeviset tok vi her om dagenKul

Se link : Apport!

9.april 2014

Vettalias Birdie ble veldig syk med livmorbetennelse i går, og mistet nesten melken. Valpene trengte raskt en amme og Edle annonserte på Facebook om at de trenge hjelp. De fikk napp i en Gordonsetter tispe fra Lier.

Les hva Edle skrev i dag på Facebook :

Tusen takk for hjelp og støtte da ES Birdie fikk livmorbetennelse i går med 2døgn gamle valper og melken nesten forsvant. Jeg er imponert over GS Mai som vi fant via FB og som stepper inn i en fremmed familie og trår til! Også er jeg imponert over valpemor som i dag har kommet seg masse, kom uventet inn til valpene, fant en fremmed tispe der og syntes det var greit!

Dette er bevitner rett og slett om et fantastisk gemytt, akkurat slik vi vil ha hundene våre!

Se link 2.ledd-Vett. Birdie

 

Birdie med de nyfødte valpene sine

30. mars 2014

Mari ble nr 2 i NM på Andøya Ha ha

I en konkurranse med 199 andre fuglehunder i løpet av 3 dager, endte hun opp med å bli nr.2 i dag. I kvalifiseringen fikk hun 2.VK med CK - ble jaktchampion - i semifinalen gikk hun videre på søk og i dag trakk hun det nestlengste strået og ble nr.2 med 2.VK.

Vi er superstolte av Robert H.Flatlie og Ferdesmyras A Mi Lady Maridubedåre - Gratulerer!

se link Ryheim. O'Guri Malla

 

28.mars 2014

I dag fikk Ferdesmyras A Mi Lady Maridubedåre (Langvellas Kjapp/Ryheimens O Guri Malla) sin tredje CK og kan titulere seg som NORSK JAKTCHAMPION ! Denne gjeve premien fikk hun på Andøya i NM kvalifisering.(2.VKm/ck.) Det artige med dette er at det skjedde på samme arena hvor det hele startet. Kjapp og Guri hadde samslipp her i 2005, og det var DA Robert bestemte seg for å bruke han på Guri. De hadde samstand og fikk hver sin 2.AK denne dagen.

Vi gratulerer eier og fører Robert H. Flatlie så masse - masse -masse, og ønsker ekvipasjen lykke til videre i dette NM Kul

24. mars 2014

Endelig en tur til fjells. Vi hadde et supert føre og et fantastisk vær - ryper så vi også. Zofus har fått litt innføring i hva det vil si å være fuglehund også!

Se linken Hverdagen 2014

Zofus fant rype!

8. Mars 2014

Er i full gang med litt håndarbeide igjen. Prøver å få ryddet opp og gi plass til andre ting, derfor prøver jeg å få laget opp det jeg har av stein og røtter. Det er bare å bestille nå, ryper eller hunder - for det kan bli en stund til neste skippertak :-)

Se link Astrids 2.hobby 

Tlf Astrid : 950 56 485

2. Mars 2014

Fikk fine bilder av Ryghåsens Vinnie i dag. Tusen takk Per Helgesen Kul

Vinnie har vært og snust på rypespor - spennende sikkert!

Se link Galloks Sara-avkom

1. mars 2014

I dag har vi vært på Losby og møtt Jesper, broren til Zofus, og hans eiere. Det var et hyggelig møte, noe også valpene syns! De er 6 mnd i dagKul

Se linken Galloks Sara-avkom og Hverdagen 2014

 

Brødrene koste seg sammen.

13. februar 2014

Har oppdatert litt på sidene til Zofus. Bilder og litt tekst.

Se link Ryghåsens Zofus

Se link Bilder av Zofus

8. februar 2014

I dag fikk jeg bilde av Ryghåsens Jesper. Han bor like i nærheten av oss, hos familien Kristoffersen, og vi har store planer om å møtes en dag så brødrene får lekt litt sammen. Spennende å se om de kjenner hverandre igjen? Jesper var den minste i kullet hele veien, men det ser jo ut som om han har tatt igjen de andre nå :-)

Veldig hyggelig å få muligheten til å se dem igjen.

Se link Galloks Sara-avkom

2. februar 2014

Fått enda flere bilder fra valpekjøpere av Sara og Chott sine valper. I dag fikk jeg mail fra Per Helgesen fra Notodden som har en hvit og rød hanhund fra kullet. Ryghåsens Vinnie.

Han forteller at han virker lettdressert og stort sett de samme kvalitetene som han hører at Zofus har.

Se link Galloks Sara-avkom

2. februar 2014

Våre to engler Pelle og Kjapp hadde fylt 15 og 11 år i dagHjerte

Ikke fritt for at vi tenker masse på disse to gutta, og det blir spesielt i dag!

 

2. februar 2014

Våre to engler Pelle og Kjapp hadde fylt 15 og 11 år i dagHjerte

Ikke fritt for at vi tenker masse på disse to gutta, og det blir spesielt i dag!

 

2.2.2014-Fikk en trøsteklem på bildet av sønnen til Kjapp og beskjeden var at jeg ikke skulle være lei meg - hilsen Tusse :-) Tusen takk Tom Myklevik og Dølbekkens Floyd! Han er som "snytt ut av nesa" på Kjapp! Samme deilige blikket! Godt å vite at han lever videre i avkommene :-)

15.januar 2014

Zofus har fått sine egne sider.

Ryghåsens Zofus

Stamtavle med bilder

  

15.januar 2014

Zofus har fått sine egne sider.

Ryghåsens Zofus

Stamtavle med bilder

  

Brødrene Brothers - Sønnene til Bjørklunds P'Chott har mange likheter :-)

1. November 2013

Disse halvbrødrene er unektelig ganske like Kul

Zofus
Chasse

19. oktober 2013

Noen nye bilder under Galloks Sara-valper - de nyeste bildene nederst. 

 

 

 

 

13. oktober 2013

Helg med knallvær og jakt i Femunden.

Se link : Jakt 2013-Femunden

 

 

 

 

 

 

13. oktober 2013

Helg med knallvær og jakt i Femunden.

Se link : Jakt 2013-Femunden

 

 

 

 

 

 

Med vennlig hilsen
Astrid Brun Haugen/Morten Berg

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Berit | Svar 13.03.2013 13.38

Det har vært en stor fornøyelse å få bli kjent med Kjapp, han var helt unik. Vi koste oss med ham. Takk for tilliten ved at han fikk være hos oss.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

07.09 | 23:53

Vi fikk Tress av Einar i 2012, da pensjonert som jakthund. Er nå 12 år, en utrolig snill og tålmodig type, utrolig leken, sprek og glad! Lever det gode liv!

...
13.08 | 13:54

Hei. Sjekk finn kode 115245683 Der finner du tipp tipp Brun for salg! Mvh morten nyberg

...
28.03 | 15:29

Hei Astrid, Nå sitter kusine Trine og jeg og leser slekshistorien vår - kjempehyggelig!! og vi fant Soltikoff! reglen sendes på mail,
Du er topp!

...
28.05 | 18:56

Veldig spennende familie, og fikk lyst å lese ODA av Kjetil Bjørnstad. Beundrer Per Lassons fantastiske verk Crescendo - der mistet vi en fantastisk komponist

...
Du liker denne siden